Regulatorisk

Klövern tar första spadtag för nya bostäder i Uppsala

Med bostadsprojektet Eddahuset mitt i centrala Uppsala tillför Klövern 66 nya hyreslägenheter. Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (s) och Mattias Klysing VD Bergman & Höök berättar Klöverns VD Rickard Langerfors mer om projektet den 20 mars.

”Med Eddahuset gör vi vårt första spadtag i Uppsala för 66 hyreslägenheter mitt i stan. Det känns riktigt bra att vara igång i både Uppsala och Stockholm. Och vi ökar vi takten framåt med byggstarter för närmare 1 200 bostäder i år”, säger Rickard Langerfors, VD för Klövern. 

Projektet Eddahuset ligger nära Fyrisån med universitet inom gångavstånd och 15 minuters promenad till Uppsala Centralstation. Näst på tur för spadtag är 205 bostäder med projektet Södergården i Tyresö i april. Och i maj byggstartas vårt projekt Kista Square Garden med 400 lägenheter. Klöverns första fyra byggstarter utgör startskottet på ett ökande antal byggstarter framåt. Redan 2027 räknar Klövern med en byggstartstakt på mellan 2 500 och 3 000 byggstarter på år.

När:               Onsdag 20 mars kl. 11.30 – 12.30

Plats:             Eddagatan 19

Hur:               Spadtagsceremoni och möjlighet till intervjuer, enklare lunch

Om projektet.Vi bygger 66 bostäder om 1 till 2 rok fördelat i två huskroppar om 5 till 6 våningar. Husen sammanlänkas med ett trapphus och en lummig innergård för umgänge. Planerad inflyttning augusti 2025.