Kunderbjudande

Vi erbjuder hållbara, ytsmarta och kommunikationsnära bostäder där fler har råd att bo. Med digitala tjänster för en bättre vardag.

Det finns många fördelar för dig att ha Klövern som hyresvärd. Att bo nyproducerat men ha samma förvaltare som den som byggt, gör att du alltid kan räkna med att vi tar största ansvar för ditt hus, samtidigt som vi känner till varje vrå. Det betyder också att din hyresrätt kommer att vara minutiöst planerad och byggd med minsta möjliga klimatpåverkan. Läget är nära till stan och kommunikationer så att du enkelt kan leva det liv du vill leva. Och med våra digitala lösningar och smidiga tilläggstjänster får du mer tid och pengar till att göra det också. Allt detta gör din bostad till ett bekvämt och lite smartare hem.

Hyresrätt

Den ”vanliga” hyresrätten utgör majoriteten av vår portfölj. En hyresrätt från Klövern är välplanerad och har kvadratmetrarna på rätt plats – alltid med många funktioner på mindre yta. Med färre kvadratmeter har fler råd att bo. Vi vänder oss till alla, men kanske lite extra till mindre hushåll – singlar, särbor, par, varannan-vecka-familjen och den som bor på annan ort en del av året.

2 rum och kök – vår typlägenhet
Ungefär 40 procent av Sveriges hushåll består av en person och ytterligare cirka 25 procent består av två personer. Vi riktar oss särskilt till denna grupp – det lilla hushållet, som kanske dessutom har begränsade resurser. Därför består basen i vår portfölj av mindre lägenheter om 1 till 2 rum och kök där flera funktioner samsas på samma yta.

4 rum och kök – varannan vecka
Med samma omsorg som de mindre lägenheterna planerar vi även för större bostäder. Den röda tråden är densamma – genomtänkt och effektivt – men sovrummen är fler. En lägenhet som exempelvis ska kunna bekostas av en ensamstående förälder med barn varannan vecka. I vårt exempel på 55 kvm får en vuxen och två barn varsitt eget rum, samtidigt som både kök, vardagsrum och matplats ryms i den gemensamma delen.

Studentbostad

Studentbostaden är för många den första bostaden. Den kan vara en lugn plats för koncentration eller någonstans där man i princip bara landar för natten. Här bor man sannolikt under en begränsad period i livet, men likväl ska ytan vara genomtänkt. Klöverns studentbostäder är oftast 1 rok, gärna med en separat sovalkov. Vi planerar för studentbostäder i bland annat Aspudden och Stadshagen.

Kompisbostad

Kompisbostaden möjliggör för två eller flera kompisar att bo tillsammans på hyreskontraktet. Fördelarna är många: delad boendekostnad, sällskap och möjlighet att bo lite större eller mer centralt. Vi utformar kompisbostäderna med generösa gemensamma ytor, samtidigt som varje hyresgäst har varsitt ungefär lika stort rum. Kompisbostäderna placerar vi uppblandat med vanliga hyresrätter.

Colive

Colive är motreaktionen på den utbredda ensamheten i Sverige – världens singeltätaste land. Boendeformen för den som är ny på orten eller bara nyfiken på andra människor. I detta ”moderna kollektiv” har alla sitt eget rum, med stora gemensamma ytor och plats för matlagning, umgänge, plugg eller jobb. Allt är genomtänkt – varsin garderob i hallen, egen hylla i kylen. Bara att flytta in.

Seniorbostad

I takt med att vi blir äldre är vi också aktiva högre upp i åldrarna. Livet efter arbetslivet är för många socialt och fullt av stimulans. Andra upplever en ökad ensamhet när barn har flyttat hemifrån eller vardagens rutiner förändras. Genom att omges av likasinnade skapas en fristad för äldre att fortsätta leva ett meningsfullt liv.
En seniorbostad enligt Klövern är en hyresrätt med särskild omtanke för den som vill leva ett friktionsfritt och aktivt liv. Villalivets måsten skalas av och lämnar plats för en enklare livsstil med större utrymme för umgänge, resor och upplevelser. Tjänster som bilpool och hemstäd underlättar vardagen och i boendeappen anordnas gemensamma aktiviteter.

Företagsbostad

Tillgången till bostäder på en ort kan vara avgörande för ett företags möjligheter att attrahera arbetskraft. I Stockholm har man länge rapporterat om bostadsbrist – något som i förlängningen begränsar tillväxten. I vissa av våra fastigheter planerar vi därför för företagsbostäder – små lägenheter med fokus på funktion för den som behöver en plats att landa eller som planerar att bo på orten under en begränsad tid.
Företagsbostäder hyrs ut direkt till företag, som sedan förmedlar dem till sina anställda efter behov. Det kan röra sig om exempelvis konsultbolag, lärosäten eller myndigheter. Här bor man vanligtvis under en kortare tid – från ett par månader till något år. Lägenheten kan hyras färdigmöblerad.