Tredje spadtaget – Södergården 205 lägenheter i Tyresö

Klövern tar sitt tredje spadtag på mindre än en månad. Projektet Södergården ligger i populära Trollbäcken som får 205 nya hyresbostäder inflyttningsklara 2026.

Till skillnad från många andra kommuner räknar Tyresö med klart fler byggstarter i år jämfört med i fjol. Klövern är med och ska bygga inte bara i Trollbäcken utan även vid golfbanan i Bäverbäcksområdet.

”Det behövs verkligen nya bostäder i Stockholm. Vi har flera projekt på gång nu i Tyresö. Nyckeln till framgång är att våra tjänstemän jobbar nära och konstruktivt tillsammans med byggbolagen. Jag tror inte vi har tappat någon detaljplan”, säger Ander Linder (s), ordförande i kommunfullmäktige i Tyresö.

Klövern har flera projekt i söderort i sin portfölj.

”Det här är det största projektet hittills som vi startar med 205 lägenheter. Till hösten/vintern är vi förhoppningsvis igång med vårt första bostadsrättsprojekt 225 lägenheter med ett mycket fint läge vid golfbanan på Tyresö”, säger Rickard Langerfors, vd för Klövern.

Projektet Södergården är det första projektet tillsammans med byggentreprenören 2xA.
”Jag har stora förväntningar på vårt samarbete framåt. Det här är startskottet för ett långsiktigt samarbete. Nästa byggstart tillsammans blir i Kista med projektet Kista Square Garden”, säger Thomas Carlsson, vd för 2xA.