Somrig inflytt till Vargbacken på Värmdö

I början av juli gick flyttlassen till Klöverns nya seniorboende Vargbacken på Värmdö. Ett femtiotal förväntansfulla fick nycklarna till sina lägenheter. Vi träffade en av de boende Anna-Lena Lindblad som flyttade in i området för två år sedan.

Det faller ett sommarregn över alla de som får sina nycklar denna julidag i det grönskande Vargbacken. Ytterligare närmare 50 nya boende kliver över trösklarna till sina hem i de röda parkvillorna.

Nyinflyttad Vargbacken

Flertalet passar på att flytta samma dag de får sina nycklar. Många hjälpande händer och den härliga känslan av att få komma in i sin nya lya. Här finns totalt 156 lägenheter för seniorer.

Överlämning av nycklar Vargbacken

Projektet Vargbacken är beläget i ett naturskönt område i Brunn på Ingarö. En idyll omsluten av grönskande skog. Området består av fyra punkthus och 23 parkvillor fördelade på tre etapper med sammantaget 156 hyresrätter. Bostadskvarteret är försiktigt inkilat i den lummiga naturen.

De röda parkvillorna är byggda om två plan med totalt fyra lägenheter i respektive hus. Planlösningarna är omsorgsfullt fördelade på 81 kvadratmeter om 3 rum och kök. Samtliga bostäder har uteplats eller balkong, genomgående ekparkett och klinker i hall samt badrum.

De fyra vita flerbostadshusen är sedan tidigare inflyttade och klara. Hit flyttade Anna-Lena för två år sedan.
Det som lockade var att vara nära familjen och skogen.

Anna-Lena Lindblad på sin uteplats i Vargbacken

”Jag ville bo nära min dotter som har sin familj på Värmdö. Nu kan jag hjälpa till att passa barnbarnen. Jag tycker att området har blivit så fint och trivs verkligen bra,”
Anna-Lena har bott hela sitt vuxna liv i Stockholm förutom några år i Norrköping där hon drev en yogastudio. Första intrycket när hon kom till Ingarö var skog; björkar, tallar och granar som omfamnar området.

”Jag älskar skogen. När jag fick välja lägenhet valde jag den som vetter ut mot skogen. Och så har jag en liten plätt utanför som jag får odla blommor på. Trädgård är mitt stora intresse.”
Många kanske tänker att bil är ett måste om man bor på Värmdö. Men till Vargbacken finns även bra alternativ för den som vill åka kollektivt. Direktbussen från Slussen tar 30 minuter.

”Det är många som bor här utan bil. Själv är tacksam för att jag har min lilla bil. Men jag ser flera som tar bussen.”

Hur märks det då att Vargbacken är ett seniorområde för 55+?

”Jag trodde att det skulle vara väldigt lugnt, men det är full fart på 55-plussarna måste jag säga. Det är lite party ibland och mycket härligt prat över balkongerna. Sen har vi ju haft bygget, som är klart nu.”

När många i området inte jobbar längre och är hemma mer finns goda förutsättningar för gemenskap.

”Ja, vi som stöter på varandra ofta har lärt känna varandra. Sen hade jag hoppats att vi skulle få ett gemensamt hus, en plats att träffas på. Det är många här med mig som önskar det. Gärna något att samlas runt. Och så vill vi gärna få information om området nu när det är klart.”

För mer information vänligen kontakta:
anna.trane@klovern.se

Anna-Lena Lindblad i sin trädgård i Vargbacken.