Klöverns första spadtag – byggstartar närmare 100 bostäder i Sundbyberg

Klövern tar sitt första spadtag som bostadsbolag i Ursvik där bolaget byggstartar 93 hyreslägenheter som ska stå färdiga hösten 2025. Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Peter Schilling (s), ordförande exploaterings- och näringslivsutskottet Stefan Bergström (c) Mattias Klysing VD Bergman & Höök och Rickard Langerfors VD på Klövern, firades byggstarten med handgjutning i värmande vårsol.

”Utvecklingen av bostäder i Stora Ursvik har en stor betydelse för Sundbyberg kommun. Det känns verkligen bra att vi kan bidra med bostäder i bostadsbristens Stockholm”, säger Peter Schilling (s), kommunstyrelsens ordförande Sundbyberg.

Med det projekt som Klövern startar slutförs också den sista etappen i området som är ett mycket populärt bostadsområde.

”Utvecklingen av Stora Ursvik som bostadsområde är verkligen viktig för hela området och näringslivet här. Samtidigt tillför vi bättre övergångar över Enköpingsvägen och har öppnat bron mellan Ursvik och Rinkeby för att skapa ännu större attraktivitet för näringslivet här”, säger Stefan Bergström (c), ordförande i exploaterings- & näringslivsutskottet i Sundbyberg.

För Klövern som bostadsbolag är spadtaget för Doktoranden en milstolpe.

Det här är vårt första spadtag som bostadsbolag och vårt första här i Sundbyberg. Och början på en rad spadtag för flera olika bostadsprojekt som vi nu drar igång”, säger Rickard Langerfors, VD Klövern.

Med projektet Doktoranden bygger Klövern 93 hyresbostäder, i första hand ettor och tvåor med takterrasser och en lummig innergård i Ursvik. I nästa vecka firar Klövern byggstarten av bostadsprojektet Eddahuset i Uppsala och 66 nya bostäder mitt i stan.

I mitten av april har Klövern spadtag för 205 lägenheter på Tyresö med projektet Södergården. I maj beräknas byggstart i Kista för första och andra etappen av Kista Square Garden med 400 lägenheter. Klöverns första fyra byggstarter utgör startskottet på ett ökande antal byggstarter framåt. Redan 2027 räknar Klövern med en byggstartstakt på mellan 2 500 och 3 000 byggstarter på år.

Byggentreprenör är Bergman & Höök, ett Göteborgsföretag som i och med detta projekt även etablerar sig i Stockholm.

”Med Doktoranden här i Ursvik gör vi vårt första projekt här i Stockholm. Det känns verkligen bra att göra det tillsammans med Klövern”, Mattias Klysing, VD Bergman & Höök.