Klövern byggstartar Eddahuset i Uppsala

 

Med Eddahuset tillför Klövern Uppsala 66 hyreslägenheter mitt i stan. Framåt ska Klövern bygga ytterligare 900 bostäder i Uppsala, Sveriges snabbast växande län. Tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Erik Pelling (s), Therez Almerfors (m) vice ordförande kommunstyrelsen, Mattias Klysing, VD Bergman & Höök och Rickard Langerfors firades byggstarten.

”Eddahuset och 66 lägenheter mitt i stan är startskottet för flera byggstarter i Uppsala. De kommande åren ska vi tillföra ytterligare 900 bostäder till Uppsala”, säger Rickard Langerfors”, VD för Klövern.
Med projektet Eddahuset tillför Klövern mindre lägenheter nära Fyrisån med universitetet inom gångavstånd och 15 minuters promenad till Uppsala Centralstation.

”Just nu är det utmanande tider där många byggprojekt inte blir av eller står stilla. Desto viktigare då att det finns aktörer som vågar sätta igång. Och det kommer att ge ringar på vattnet så att fler börjar bygga”, säger Erik Pelling (s) kommunstyrelsens ordförande i Uppsala.
”Det är så många som vill till Uppsala för att plugga, jobba och bo här. För närvarande är det svårt att få bostad och därför är det extra roligt att vara med på ett spadtag idag”, säger Therez Almerfors (m), vice ordförande i kommunstyrelsen i Uppsala.

Byggentreprenör är Bergman & Höök, som med Eddahuset även etablerar sig i Uppsala.
”Vi ser detta som början på ett långsiktigt samarbete med Klövern som vi delar värderingar med, inte minst vad gäller att bygga hållbara bostäder”, säger Mattias Klysing, VD Bergman & Höök.

Näst på tur för spadtag för Klövern är projektet Södergården i Tyresö – 205 hyreslägenheter. Därefter byggstartar Klövern Kista Square Garden med 400 lägenheter. Klöverns första fyra byggstarter utgör startskottet på ett ökande antal byggstarter framåt. Redan 2027 räknar bolaget med en byggstartstakt på mellan 2 500 och 3 000 byggstarter på år.