Regulatorisk

Sveriges nya bostadsbolag Klövern tillträder byggrättsportfölj för 24 000 nya hyresbostäder

”Nu startar vi Klöverns resa mot att bli ett av Sveriges ledande bostadsbolag med hyresrätter i första hand i Stockholmsområdet där bostadsbristen är stor. Vår byggrättsportfölj innehåller fastigheter i stadsnära lägen med bra kommunikationer för de boende. Med kontroll över hela värdekedjan skapar vi ett starkt och hållbart boendeerbjudande”, säger Patrik Mellgren, VD för Klövern.

Den fastighetsportfölj som Klövern nu tillträder med bostadsbyggrätter samt även förvaltningsfastigheter har ett underliggande fastighetsvärde om cirka 10 mdkr.

”Vårt huvudfokus är att skapa en attraktiv portfölj med hyresbostäder. Vi har även 28 förvaltningsfastigheter i våra projekt som möjliggör en god intjäningsförmåga från start”, säger Patrik Mellgren.

Efter tillträdet ägs Klövern till 51 procent av Corem Property Group och 49 procent av ALM Equity. Ägarna avser att börsnotera det gemensamma bolaget på Stockholm Nasdaq.

Det nya bostadsbolaget får ett trettiotal medarbetare, i första hand från ALM Equity och Corem Property Group. Geografiskt är Stockholmrådet tyngdpunkten för projekten och i andra hand Mälardalen. Sätet för bolaget är Stockholm.