Regulatorisk

Klövern köper närmare 500 hyresbostäder i Stockholm

”Med denna affär välkomnar vi Broskeppet som nya ägare i Klövern. Samtidigt får vi in ett mycket intressant bestånd av hyresbostäder i attraktiva lägen i Stockholmsregionen,” säger Patrik Mellgren, VD på Klövern.

Det handlar om 321 lägenheter i Solna i fastigheten Rovan 2 samt 156 lägenheter på Värmdö, fastigheten Brunn 1:852.  Lägenheterna har en total boarea om cirka 19 900 kvm och ett underliggande fastighetsvärde om drygt 1 200 miljoner kronor. När bostäderna är färdigställda uppgår det förväntade driftnettot till cirka 37 mkr per år.

”Lägenheterna vi förvärvar av Broskeppet är välanpassade till efterfrågan i respektive område. I Solna får vi ett bestånd med ett mycket bra kommunikationsläge precis vid T-banan. Bostäderna på Värmdö riktar sig mot seniorer (55+) som förväntas ha låg omflyttning och stabil ekonomi,” säger Patrik Mellgren.

”Det är med stor glädje som vi genom affären blir delägare i Klövern. Bolaget har potential att bli ett av Sveriges största bostadsbolag. Klöverns attraktiva och vällokaliserade byggrätter i kombination med dess stabila struktur lägger grunden för en mycket intressant framtid,” säger Sebastian Hesselroth, VD på och medgrundare till Broskeppet Bostad.

I Huvudsta i Solna ligger fastigheten Rovan 2 med 292 är bostadslägenheter och 20 minilägenheter. Två tredjedelar av lägenheterna hyrs ut genom så kallade blockhyresavtal. Här finns ett bra utbud av service i Huvudsta centrum och T-bana vid centrum.

Värmdo Brunn 1:852 är ett projekt om 156 lägenheter i flerbostadshus beläget i Brunn, Värmdö kommun utanför Stockholm. Brunn är ett bostadsområde med mixad bebyggelse goda kommunikationer. Projektet är under uppförande och kommer att stå färdigt under 2022/2023. Första etappen var klar 2021 och är fullt uthyrd.