Södergården

Bo nytt och modernt i Södergården

Ett nytt kvarter växer fram i projektet Södergården i Trollbäcken. Här bygger vi 205 lägenheter med fokus på hållbara och ytsmarta bostäder. Inflytt väntas ske under vår och sommar 2026.

Husen har en varierande och ljus färgsättning, och längs de mindre gatorna ligger en blandning av småhus och villor med olika karaktär. Området har en grön och lummig karaktär med trevliga villaträdgårdar och träd längs de större gatorna. Utöver lägenheter kommer vissa bottenvåningar med plats för olika verksamheter etableras. Här planeras det även för en gemensamhetslokal på gården. Information om intresseanmälan kommer att läggas upp på hemsidan när projektet är redo för intresseanmälningar.

Om området

Tyresö är en tillväxtzon med trettio minuters resväg intill Centralen och bara tio minuter till storskogen och skärgården! Här ligger Trollbäcken, en av Storstockholms okända pärlor. 1947 bytte området namn, från Kumla till Trollbäcken för att inte förväxlas med Kumla i Närke. De här kvarteren står för frihet: Egna hem – plus flera badplatser, bäckar och naturreservat att fly ut till för den som längtar till naturen. Projektet Södergården ligger i korsningen Vendelsövägen – Kärrvägen. Kvarteren kring Vendelsövägen har en småskalig känsla med flerbostadshus och villor från 50-talet. I Södergården bor du nära vattnet, välj riktning och en skön promenad tar dig till Långsjön, Gudöterrassens Brygga och Kumlabadet. På bara 10 minuter med bil når du Tyresö Centrum som erbjuder ett stort utbud av butiker, restauranger och servicebutiker.

Kommunikationer

Från Södergården kan du enkelt komma in till stan. Bussen går utanför dörren och på 22 minuter är du framme vid knutpunkten Gullmarsplan. Åker du bil är du i city på endast 20 minuter.

Bilder

  • 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Karta